tisdag, februari 05, 2008

Lista: 2010-talets 3 bästa låtar

"Framtiden är redan här!" har förmodligen massa människor sagt otaliga gånger och om de har rätt, innebär det ju att jag redan nu kan berätta vad som är det bästa ni kommer få höra om några år. Min något dammiga kristallkula säger att detta är de tre bästa låtarna följande decennium har att bjuda på:

3. Amanda Jensen - My Story (2013)

Idolstjärnan tillika sexsymbolen Amanda Jensen har en bra röst, men det hindrar den inte från att låta som om den tillhör en ute i förorten belägen white trash-morsa, mitt i livet placerad, d.v.s. någonstans mellan andra och tredje barnet. Eller ja, hon hade befunnit sig mitt i livet om det inte vore för alla cigaretter hon röker. Nu råder det istället ingen tvekan om att hon inom femton år har dött rökcancerdöden. Hursomhelst, nu låter ju bara Amanda som en sådan, hon är ju faktiskt en ung och viril dam, en som livet gett mycket godis och omsorg. Således kan inga paralleller dras till Britney Spears livsöde, ännu. Men som vi vet ändrar sig livet allt eftersom det fortgår, för de flesta till det sämre, och Amandas liv är inget undantag.

Om hon låter som en vinkelslip nu kommer hon om några år att låta som en livs levande askkopp. Anledningen är enkel: Hon kommer bjudas på en hel del kola och dylikt under åren, vilket kommer leda till en allmän nedgång á la Amy Winehouse. Sakta men säkert kommer hon förvandlas till det white trash hon nu bara låter som. I detta läge behövs hjälp, Hänt Extra varnar om depressioner och svek från karlar. Inte ens Daniel Breitholtz står bakom henne längre: "Hon har sig själv att skylla. Jag erbjöd henne allt. Min status, mina pengar, min kropp. Kort sagt, min respekt." Det är då TV4 gör en undersökning och upptäcker att hon fortfarande är en mycket sökt kvinna på google, och vill därför ha med henne i ett av deras nystartade program, något i stil med Let's Dance. Amanda gör nu en Anna Book och återfår sitt självförtroende, varför hon bestämmer sig för att satsa på livet igen. Gymmet, avgiftningskliniken och psykologen besöks. Sakta men säkert kommer hon in på rätt väg igen (mycket tack vare hennes bröder); luften är lättare att andas och hennes kroppsformer börjar även dem påminna om fornstora dar. Det är med andra ord dags att göra en comeback, vilket sker i och med den här singeln. Varför är den då bra?

Amanda har vid det här laget lika mycket viktig och tuff livserfarenhet som vilken Lyfe Jennings eller Mary J Blige som helst. Det är en bra grund att stå på när man ska uttrycka sig expressivt. Hon har börjat skriva låtarna själv och har flera utkast från tiden som hög, vilket är bra; vi vet ju alla att droger hjälper till att skapa intressant musik. Det avgörande är dock att hon låter som en sentida Johnny Cash, men ser ut som en Amanda Jensen, något som gör ett närmast förhäxande och paradoxalt intryck på lyssnaren. Samtidigt som man vill krypa upp i hennes faderliga famn och be henne berätta mer om hennes väderbitna sjörövarreseor (detta p.g.a. rösten) vill man, p.g.a. utseendet, genast impregnera henne med sina framtida barn, a.k.a sin säd.


2. Lil Banger - Big Bang (2019)
Bling-blingen dör ett par år efter decennieskiftet, dels bokstavligt (50 dör av fetma, Young Jeezy i en drive-by o.s.v.) och dels blidligt. Folk har vid det här laget tröttnat på bangers och i den mån folk lyssnar på hiphop är det mest trevlig crossover, tänk Timbaland, eller allsköns underjordsryggor som inte tilltalar de stora massorna. Större äkthet efterfrågas, men resultatet blir bara en urvattning av kreativiteten och popklichéerna frodas än mer. När decenniet börjar nå sitt slut blir nostalgikänslorna ostoppbara och det börjar pratas om hiphopens storhetsperiod i mitten av 00-talet, ungefär som folk nu tjajat om "the golden years" i många år. De som var med när det hände har som sagt dött av, flyttat till Mecca eller slutat bry sig. I alla fall, människor upptäcker att de slutat dansa, slutat prata om droger och om mammaknullande - och de saknar det, helt enkelt. Det är då Lil Banger träder in, väcker liv i en bortglömd genre och levererar årtiondets fetaste beat. Vem som sjunger refrängen? Nate Dogg.


1. Abuba Ruba and His Great Harem - Fuck All You Hoes (2019)
När Elfenbenskusten vinner fotbolls-VM 2010 uppmärksammas Afrika på ett sätt som aldrig förr och människor med inflytande som tidigare nedvärderat kontinenten inser nu att folket där kan lyckas med saker, med följden att de helt plötsligt börjar se människorna som lika mycket värda, något de såklart inte tidigare gjort, oavsett vad de sagt. Detta gör att samveten världen över helt plötsligt blir dåliga och samtliga afrikanska nationers skatteskulder skrivs av. Världsdelen kommer på fötter politiskt, socialt och ekonomiskt. Nu ska det minsann tas igen, tänks det, och på livets alla områden görs jättesatsningar. Även kulturellt ska västvärlden få se, och ur en kollaboration mellan hela Afrikas mest galna musikaliska genier uppstår Abuba Ruba and His Great Harem - en orkester med inte mindre än två miljoner musiker, ledda av visslaren Abuba Ruba. Låten riktar sig mot västerlandet som man anser borde ha hjälpt till långt tidigare, ja, man dristar sig t.o.m. att påpeka att hela kolonialiseringen förmodligen var en dålig idé ända från början.

Är det tacken för all hjälp man ger dem, tänker västvärlden, men kan inte låta bli att hoppa runt som tokar till låten, samt använda den i nästa episka inspelning av Sagan om Ringen.

Tyvärr strular blogger lite för tillfället, så jag kan inte lägga upp låtarna som mp3-filer. Hoppas ni har överseende med detta.

18 Comments:

At 10:35 em, Blogger Ward said...

Jag har heller aldrig fattat dealen kring snacket om "golden years". Om en vill ha politiska talesmän, likt den ena häften "golden years"-rappare, bör man istället besöka den tidigare generationens svarta, tex Martin Luther King och Malcolm X. Om en vill ha raljant partymusik, likt den andra hälften "golden years"-rappare, bör man istället ríkta blickarna mot soulmännen, tex George Clinton och James Brown. Om en som jag gillar sin hiphop mörk, snuskig och/eller våldsam, måhända med en skön klubbanger instoppad lite då och då (som i sin tur naturligtvis ska handla om tis 'n' ass), då lever en "golden years" nu, för booty och crack-cocaine har ingen gjort bättre förut.

Sidospår: Amanda Jensen hade fått ligga bunden i min säng anyday, ty rådjursögon och kukiga läppar kan inte jag, likt varje rätt beskaffad man, motstå.

 
At 1:31 em, Blogger Martin Janzon said...

Egentligen gillar jag the golden age eller years mycket, men så gillar jag mycket av dagens hiphop mycket också, precis som jag gillar i alla fall en del som var ännu tidigare. Har man dina preferenser förstår jag att du i första hand föredrar dagens. Hursomhelst är det en något onödig beteckning, kan jag hålla med om.

Ditt resonemang är för övrigt intressant, men håller nog ändå inte i praktiken. Det finns nånting med t ex Pharcyde som inte finns hos de gamla soul/funk-killarna.

Vad gäller Amanda uttrycker du ju det hela ganska rättframt, men ja... något åt det hållet. Kanske t.o.m. helt åt det hållet. Även om jag, i motsats till några av mina vänner, vill hävda att hon är mer söt och vacker än porrig. Vilket ju bara ökar lustan.

 
At 9:48 fm, Anonymous Anonym said...

dags för nytt inlägg?

 
At 9:55 em, Blogger Martin Janzon said...

anonym:
Fullkomligt usel som jag är förmår jag inte att skriva något. Detta kan delvis skyllas på omoraliskt mycket skolarbete som måste tas itu med, men som sagt bara delvis.

Det finns dock ingen anledning till oro! Allt, verkligen allt, talar för att bloggen kommer få en rejäl uppdatering innan denna vecka gjort sitt, och detta säger jag trots att jag inte kommer kunna andas ut förrän söndag har blivit måndag. Där har ni en gåta ni kan lägga er arbetslösa tid på att försöka lura ut.

 
At 9:44 em, Blogger Ward said...

Ja, vafan är dealen? Just när en inte längre varken har jobb eller skola att ägna tid på, verkar alla mina favoritbloggare ha bättre saker för sig än underhålla min enkla person. Jag begär inte mycket, Martin. Bara ett inlägg då och då för att göra vardagen lite mer uthärdlig.

 
At 10:13 fm, Blogger Taibai Li said...

qihang0528replica watches
kate spade uk
mont blanc pens
air max 95
ray ban sunglasses
michael kors handbags
hollister clothing
coach outlet online
toms shoes
true religion outlet
true religion outlet
kate spade outlet
fitflops sale clearance
ray ban sunglass
burberry sale
oakley sunglasses
chanel online shop
true religion sale
abercrombie outlet
oakley sunglasses
kate spade
coach outlet online
coach outlet store online
tory burch outlet online
chanel outlet
nike air max
gucci outlet
gucci outlet
burberry scarf
toms outlet
pandora charms
kate spade bags
prada outlet
tory burch handbags
michael kors uk
ray ban uk
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
coach outlet
q

 
At 2:25 em, Blogger Meiqing Xu said...

15718meiqing
ray ban uk
jordan 4
louis vuitton handbags
burberry outlet
ray ban sunglasses
hollister
christian louboutin outlet
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
abercrombie & fitch
coach outlet store online
sac longchamp
timberland pro
coach factory outlet
coach factory outlet online
ray ban outlet
ray ban glasses
louis vuitton handbags
jrodan retro
louis vuitton outlet
michael kors
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet
red timberland boots
jordan 11
tods shoes
jordan pas cher homme
gucci
hollister clothing store
cheap jordans
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
fitflops
www.louisvuitton.com
insanity workout
michael kors
christian louboutin shoes
cheap lululemon
coach outlet store online
michael kors outlet online

 
At 4:57 fm, Blogger chenlina said...

chenllina20150911
michael kors handbags
longchamp le pliage
louis vuitton handbags
timberlands
ray ban eyeglasses
nike sb
toms promo code
michael kors outlet
michael kors uk
timberland pro
michael kors outlet online
oakley sunglasses
toms outlet
louis vuitton
ralph lauren outlet
jordan 3 retro
louis vuitton outlet
ncaa jerseys
timberland boots
louis vuitton outlet
ugg boots sale
louis vuitton outlet
nike trainers uk
louis vuitton handbags
ed hardy outlet
michael kors outlet
coach outlet online
vans shoes sale
adidas originals
instyler curling iron
oakley sunglasses
gucci outlet online
coach handags
fitflops sale
true religion outlet
coach outlet online
ralph lauren sale
hermes bags

 
At 1:52 fm, Blogger roba. gad2 said...


http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-18.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-17.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-16.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-15.html
http://www.prokr.net/2016/09/house-cleaning-companies-14.html

 
At 9:08 em, Blogger rehabgad1 said...


Good write-up. I definitely love this site. Keep it up

https://prokr123.yolasite.com/
http://rehab-gad.emyspot.com/blog/
https://prokr123.page4.com/
http://9uar.com/

 
At 4:02 fm, Anonymous Cara Mengobati Panu yang Sudah Menyebar said...

It is great to have visited your website. Thanks for sharing useful information. And also visit my website about health. God willing it will be useful too


Obat Telinga Bernanah paling Ampuh
Cara Mengobati Sakit Dada secara Alami
Cara Mengobati sakit Telinga Secara Alami
Cara Mengobati Pengapuran Tulang
Obat Tradisional Benjolan di Pangkal Paha/Selangkangan
Penyebab Ginjal Bengkak dan Pengobatannya

 
At 8:48 fm, Blogger easy your sustenance said...

Hopefully, sustenance will be easy and simplified in all matters :-)
PUSAT HERBAL TASIKMALAYA
obat kaki bengkak karena diabetes
cara mengobati selesma
cara mengobati bibir kering dan pecah
agen pusat walatra kapsul

 
At 10:45 fm, Anonymous Obat Herbal Untuk Penyakit Kolera said...


Thank you, the article is very petrifying, hopefully it can be useful for everyone.

Obat Tukak Lambung Paling Ampuh
Tips Paling Jitu Untuk Mengatasi Penyakit Demam Berdarah Dengue
Obat Penghancur Batu Ginjal Paling Ampuh
Tips Paling Ampuh Untuk Pengobatan Meningitis

 
At 5:07 fm, Blogger jellygamat murah said...

I can only express a word of thanks. Because with the content on this blog I can add knowledge I, thank has been sharing this information. Do not forget to visit our website to share information and knowledge about health.
obat kaki bengkak karena diabetes
cara mengobati selesma
cara mengobati bibir kering dan pecah
agen pusat walatra kapsul

 
At 3:03 fm, Anonymous Obat Untuk Penyakit TBC said...

This article will hopefully help and benefit us all

Cara Mengobati Penyakit Gagal Ginjal
Obat Penyakit Insomnia Paling Ampuh Tanpa Efek Samping
Cara Alami Untuk Mengobati Batuk Kronis
Cara Mengobati Penyakit Usus Buntu
Cara Mengobati Mata Merah Berlendir
Cara Pemesanan QnC Jelly Gamat

 
At 7:30 em, Blogger omar ali said...

Your site is very helpful
https://www.kiwibox.com/noran/blog/
https://oali78313.wixsite.com/website
http://publish.lycos.com/noranamro
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/
http://jeddahh.com/

 
At 10:55 fm, Blogger دليلك العقاري بدبي said...


دليلك العقاري بدبي
خدمات عقارية ممتازه
نحن نقدم خدمة ممتاز لا مثيل لها لجميع عملائنا الموثوق بهم
معنا يمكنك شراء او تاجير او بيع العقارات في دبي بكل سهولة
We offer unparalleled excellent service to all our trusted clients. With Alsadarh you could Buy, Rent or Sell property in Dubai with ultimate ease and efficiency.
https://www.sadarh.net
https://sadarh2020.blogspot.com/

 
At 11:47 fm, Blogger rehabgad1 said...


Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
http://rehabgad.angelfire.com/
http://prokr114.bravesites.com/
https://prokr123.cabanova.com/
http://zahraa-golf.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 

Skicka en kommentar

<< Home