tisdag, januari 30, 2007

Att se fram emot 2007

Jag ser fram emot skivsläppen som kommer i år faktiskt. The Fall och Arcade Fire kommer snart med nytt. Vad gäller (indie)rocken kan det kanske också bli kul med nya Modest Mouse och såklart den där liveskivan med Pixies, även om den säkert blir kass. Sen får vi se vad Radiohead kan hitta på. Och New Pornographers!

Annie ska vi absolut inte missa heller. Kanske inte heller Air.

Jag har hört att Michael Jackson kommer att göra detta års bästa skiva. Det tror jag inte alls på, men vore kul om han kunde splattra till och visa varför han en gång var "king of pop".

Hiphoppare har mycket att se fram emot. Common, Dr Dre, Aesop Rock, Lupe Fiasco och gamla Wu-Tang Clan! Utan ODB blir det ju av naturliga skäl, men ändå. Talib Kweli's nya har visst redan kommit.

Jag hoppas också att någon av Amerie's singlar kommer vara lika bra som 1 Thing var. Eller är.

Sen tror jag hårt på Andrew Bird.

Men mest spännande blir nog ändå att höra den vackra skådespelerskan Scarlett Johansson sjunga Tom Waits-låtar. Jag tror givetvis att det blir ruttet men det vore verkligen saken om det blev det bästa jag har hört i hela mitt liv.

6 Comments:

At 11:54 fm, Anonymous Christian H said...

Hej,
Ville bara påpeka att The Studio har släppt sin debut-CD i år (har släppt ett antal LP:s, men aldrig givit ut något i digitalt format) och den är fantastisk. Fö. vill jag bara kommentera Årets nya artist 2006: Jag håller inte med dig om att det varit ett något mediokert år (Det har måhända inte släppts något fullpottsmästerverk som -03, -04, & -05, men man kan bara begära så mycket.), iaf inte sett ur debutantperspektiv. Svenskar som Air France, Nicolas Makelberge, Boat Club, Days, Juvelen, Mixtapes & Cellmates samt amerikaner som Hey Willpower och Beach House är alla nykomlingar och har spottat ut underbara skivor eller åtminstone singlar (De som inte hunnit släppa album).

 
At 1:40 em, Blogger Martin Janzon said...

Som alltid när det gäller musik finns det ju närmast oändligt mycket som man inte hört, inte minst all ny musik. Av de artister du nämner som nykomlingar förra året har jag egentligen bara hört Beach House vilket bekräftar det jag skrev i den posten, jag har inte den allra mest uppdaterade kollen på nyare obskyrare musik. Jag får se de övriga namnen som tips! Det jag menade var att den musiken som når ut via stora eller hyfsat stora medier, de större artisterna, inte har tillfredsställt mig riktigt. Mindre men bra artister är lätta att missa. Jag får se om jag får tillfälle att revidera min åsikt om 2006!

Tack för tipset om The Studio!

 
At 1:59 em, Anonymous Christian H said...

Så lite så.
Tänkte bara skriva ett PS om att samtliga banden jag nämnt har Myspace-sidor, så det skall nog inte vara alltför svårt att hitta dem.

 
At 3:45 em, Blogger Johan said...

Vet inte om du har sett att många av de där skivorna har läckt nu. Framförallt Modest Mouse, Arcade Fire och Andrew Bird har gjort finfina skivor alla tre. Du har säkert också lyssnat, men om inte så finns ingen tid att spilla.

 
At 8:55 em, Anonymous Anna said...

Scarletts platta blir nog lika bra som Paris Hiltons låtar. När jag hör sånt här undrar jag ibland varför jag ens intresserar mig av musik. Varför jag sliter med gitarren och bandet. Varför jag försöker tipsa folket om bra musik. Det känns liksom lönlöst när en stortuttad hollywood-kändis får släppa album. Det är nästan så att man vill lägga av. Men för all del, det kanske blir min nya favorit. Om jag ens har mage till att lyssna på det. En del av mig skulle nog dö då.

Btw var det kul att kolla igenom ditt arkiv:)

 
At 4:26 em, Blogger Martin Janzon said...

johan: Jag har haft stora internetproblem hela våren så jag har lyssnat bra mycket mindre än man kan tro. Modest Mouse nya är helt okej iaf, men överlag har det varit väldigt lite indie denna vår.

anna: Jag har just själv kollat igenom arkivet och sett lite nya kommentarer här och där. Visste inte att folk kommenterade så långt i efterhand :)

 

Skicka en kommentar

<< Home