söndag, juni 03, 2007

Dagens nya och gamla låt

Common - A DreamA Tribe Called Quest - Bonita Applebum

6 Comments:

At 1:15 fm, Blogger Gabriel said...

Jag uppskattar verkligen de här sköna färgglada kläderna som hiphopare hade förr i tiden. De ser man inte mycket längre.. Har det att göra med att många vill se mer förmögna ut nu för tiden? Eller vill de se farligare ut? Eller är det kanske bara en fråga om mode?

I övrigt två bra låtar utav lite mer skönt "o-gangsta" rappare.

 
At 2:09 em, Blogger Martin Janzon said...

Mode förändras ju i hiphopen precis som överallt annars, men olika grenar av hiphopen finns nu också, precis som då. Vissa saker syns mer än andra bara... Betänk att A tribe called quest (ATCQ) hade sin storhetsperiod ungefär samtidigt som Dre o Snoop kom med The Chronic... Det finns mycket idag också som är o-gangsta. Men jag kan ändå inte låta bli att hålla med dig lite, åtminstone vad gäller musiken som t ex ATCQ sysslar med så är det lite "those were the days" över det hela. ATCQ är en grupp tillhörande "familjen" Native Tongues, där i princip alla akter hade samma sköna, positiva och ofta lätt jazziga musik. Vill du ha mer så är det bara att fråga mig! :)

Common är också associerad med Natives Tongues och han har länge släppt musik med fantastiskt bra och smarta texter och rim. Denna låt är från soundtracket till "Freedom Writers" som i Sverige ska dyka upp på biograferna 18 maj om jag förstått saken rätt.

 
At 3:05 em, Anonymous Anna said...

Som svar på din kommentar på min blogg: Du har lagt min blogg i dina favoriter, eller hur? Grejen är den att jag tror du har lagt kategorin musik på min blogg i dina favoriter. Därför ser du aldrig mina andra inlägg på andra kategorier, som till exempel intervjuer eller Moz-inlägget som ligger på Tema (musik). Där hittar du Moz-inlägget, så du behöver inte oroa dig:)

 
At 2:46 em, Blogger Martin Janzon said...

anna: Oh! Så är det nog. Det är alltså därför jag ser vissa inlägg ibland och ibland inte. Thanks!

 
At 5:36 em, Anonymous Anonym said...

Kollade upp Common efter att jag sett videon (mycket mycket bra låt) du lagt upp. Dök in i albumet "Be" och har fastnat för den. Tack för tipset!

 
At 4:00 em, Blogger Martin Janzon said...

anonym: Trevligt! "Be" är bra, vill du fortsätta utforskningen kan du gå bakåt i tiden och kolla upp "Like Water for Chocolate" och "Resurrection" också. Finns säkert mer bra, de är de tre jag har hört, men det är nog också de största skivorna.

 

Skicka en kommentar

<< Home