fredag, februari 23, 2007

Chesterton, romantik och indierock.

Idag känner jag mig på gott humör. Jag borde egentligen läsa Descartes, eftersom jag hela förmiddagen istället har läst ut den spännande, välskrivna och intressanta (det lät som tre tråkiga saker, jag vet, men det är det inte) Mannen som var Torsdag av G.K. Chesterton. Fin bok. Nåväl. Eftersom jag tänkt skjuta upp mitt Descartande i alla fall två minuter blir det alldeles lagom att tipsa om en låt sålänge. Eftersom det tycks som att alla gillar indierock så väldigt mycket måste jag väl glädja den delen av läsarkretsen också. Min blogg är ju ändå bara till för att tillfredsställa och glädja alla, och om jag nu är ironisk så är det i så fall endast för att glädja alla ironiälskande människor. Jävla människor. Romantiken dog långt före Porn Again. Det är sorgligt. Om man nuförtiden gömmer sig utanför sin älskades fönster dag ut och natt in blir hon inte förälskad och överger hem och hus - nej, hon ringer polisen och man får tillbringa tid i rum med mjuka väggar, utan MTV. Blä. Nu är jag på dåligt humör.

Men till saken. En av 2000-talets bättre indierocklåtar, 2006 års hittills (man hittar ju nytt hela tiden) sjunde bästa låt ungefär:

Oneida - Up with People

Man ska alltså när man gått till nedladdningssidan högerklicka på filen och "spara länk som" om man vill ladda hem låten till hårddisken.